Op reis naar China en India

 In Geen onderdeel van een categorie

25-09

De koffer is ingecheckt en ik ben klaar voor een korte reis Azië. Eerste stop China. Mijn contactpersonen zijn geïnformeerd dat de reis volgens planning is gegaan en dat ik mijn verzamelloods in Shandong als eerste wil bezoeken.
Afgelopen tijd zijn de kasten goed verkocht en zeker in de aankomende wintermaanden zal de vraag waarschijnlijk groot zijn.

26-09

Ondanks de vermoeidheid van de reis voel ik me toch energiek. Wat een mooie meubels en objecten staan er klaar voor inspectie in de loods! Vorige week hebben we een brandmerk geïntroduceerd bij Mattz, waarmee we een aantal bijzondere stukken kunnen brandmerken op een onopvallende plek. Dit keurmerk zet ik hier alleen op de mooiste items die ik tegenkom om zo de kwaliteit en authenticiteit in Nederland te waarborgen.

27-09

Net wakker geworden. Met mijn chauffeur heel de nacht doorgereden om geen tijd te verliezen. We rijden nu richting ons volgende adres in de provincie Shanxi. Morgen namelijk een vlucht naar India en ik wil mijn inspectie niet afraffelen. Nog twee uur rijden, maar dat is geen straf als ik zo uit het autoraam kijk. Wat is dit toch een bijzonder land.

28-09

Uiteraard hadden we meer willen selecteren en langer willen blijven, maar ik moet kritisch zijn en ik moet verder. Dus al met al ben ik zeer tevreden!
Straks een stevige Aziatische lunch nuttigen en dan klaarmaken voor mijn vlucht naar India.

29-09

Blijft bijzonder die geur die je opsnuift bij het verlaten van het toestel. Vanuit de geur van vliegtuig koffie en vreemde mensen stap ik de warme atmosfeer van India in. Oké, ik moet niet romantiseren. De hygiëne laat op veel punten ook te wensen over, maar gelukkig al heel anders dan dertig jaar geleden.

Dit keer slechts één adres, maar ik heb er veel verwachtingen van. Dit zijn veel decoratie objecten en het mooie van Indiaas antiek is de mix van Azië met Engels koloniale invloeden. Helemaal geschikt voor bij Mattz.

Reis naar India30-09

Ik heb vandaag veel mooie Indische kasten en decoratie gezien en denk dat dit hele mooie aanwinsten zijn voor Mattz. In de omgeving heb ik nog wat foto’s gemaakt van de bijzondere dingen die je hier ziet. Versierde trucks, ossen op straat. Wat een cultuur!

India02-10

Ik trek net mijn koffer van de band. Ik ben gesloopt door afgelopen dagen. Dit is wel de kortste reis die ik heb gemaakt. Normaal gesproken zou ik zoiets niet inplannen, maar het was echt nodig. Tijdens mijn verblijf heb ik veel informatie gekregen over mooie streken waar waarschijnlijk veel meubels nog onontdekt zijn. Goed om te onthouden voor volgende keer, dan ga ik daar zeker heen! Nu eerst maar eens thuiskomen voor een goede nachtrust.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search